Over mij

Fotografie: een levenslange bevlogenheid.

Kijken en fotografie gaan vanaf mijn middelbareschooltijd hand in hand. Zonder camera ga ik zelden de deur uit. Veel van mijn foto’s - vroeger nog analoog en zwart-wit - komen uit mijn eigen omgeving. Er gebeurt altijd wel wat en soms is het de moeite waard. Als je veel kijkt merk je dat je veel niet ziet of gezien hebt. Met een foto is dat niet anders. Eén moment is vastgelegd, wat eerder gebeurde en wat volgt niet. Een kader is gekozen en veel is weggelaten. Het gevolg is, voor mij, mooi aan de fotografie: onzekerheid. Er is een duidelijke foto, maar de mogelijkheden van interpretatie zijn legio.

Daarnaast is er de esthetische kant. Ik wil een mooie foto, die plezier geeft en een verlangen oproept om er vaker naar te kijken. Een foto van een als lelijk ervaren situatie kan toch mooi zijn. Bij de esthetiek van een foto speelt het licht een cruciale rol. En hier heb ik geleerd bescheiden te zijn. De afhankelijkheid van de weersomstandigheden is zeer groot.

De foto’s op deze site vormen een uitsnede van vele jaren. Deels maken zij deel uit van twee uitgebreide projecten. Die betreffen de registratie van een vervallen zeewering in het zuidwesten van Friesland en de gedragingen van weidevogels, eveneens in het zuidwesten van Friesland. Vooral de laatste serie heeft me de laatste vijf lentes erg bezig gehouden. Meer uitleg vindt u verderop. Aan beide projecten is in een aantal exposities aandacht besteed.

Foto's zijn te koop, prijzen hangen af van het formaat en de uitvoering (inlijsten of niet). Informatie is te vragen via een email of telefoontje.

Exposities e.d.:

2010. Gallerie 92. Leeuwarden.
2010. Chambre d'amis Ruth Meyer, Amsterdam
2011. Mar en Klif. Oudemirdum, Friesland
2012. Bibliotheek Balk. Friesland
2013. Knipoog naar Gaasterland.
2014. Grand Cafe 't Schathuys, Landgoed Borg Verhildersum. Leens.
2016. Salon CuCu de Pijp Amsterdam
2017. Mar en Klif. Oudemirdum, Friesland.
2017. Salon CuCu. De Pijp, Amsterdam. Finissage.